zaterdag 1 mei 2010

Batavia

Na al die saaie steden en dorpen van de afgelopen maanden, blijft Fremantle ons positief verrassen. Tussen onze pogingen om de auto te verkopen door, hebben we ook wel al wat tijd gehad om de stad te verkennen. Vorige week mochten we met Tineke en Bert een dagje meevaren naar Penguin Island, gisteren zijn we een kijkje gaan nemen naar het prachtige Fremantle Art Centre en morgen gaan we naar het Maritiem Museum, waar onder meer de wrakstukken liggen van het Nederlandse schip "Batavia" dat hier in 1629 voor de kust op de klippen is gelopen.


Over Batavia gesproken: daar gaan we morgenavond naar toe. Of beter gezegd, naar Jakarta, zoals de hoofdstad van Indonesiƫ nu heet. Beter dan hier nog vier weken nagelbijtend rond te lopen (we krijgen voorlopig geen goede prijs voor ons busje), breien we nog een extra hoofdstuk aan onze reis: een trip van een maand van Jakarta tot in Bali. Rondtrekken met openbaar vervoer, overnachten in kleine pensionnetjes, boeddhistische tempels, vulkanen, snorkelen, lezen, misschien wel surfen - aan prettige vooruitzichten is er geen gebrek. Op 1 juni vliegen we van Bali terug naar Perth voor onze laatste dagen in de omgeving van Fremantle. Als de bus -die heel de tijd op de oprit van Bert en Tineke mag blijven staan- dan nog niet verkocht is, doen we hem naar een garage die ons een koopprijs had aangeboden waar we, als het echt niet anders kan, toch nog akkoord mee kunnen gaan. En dan zit het er bijna op... :-(

Maar vrees niet: 't verhaal is dus nog niet afgelopen, meer zelfs, er komen vast en zeker nog spannende avonturen van op onze volgende bestemming!

1 opmerking:

  1. Killepitsch roept: So, so, dann haben sie noch immer ... denaro.

    BeantwoordenVerwijderen