vrijdag 23 oktober 2009

Multiculti

Nooit eerder hebben we opschriften in het openbaar vervoer in vier talen zien staan - misschien met uitzondering van de luchthaven van Zaventem. Maar hier in Singapore zie je Engels, Chinees, Indonesisch en Maleis door elkaar geschreven staan. In Little India kom je dan weer in andere sferen terecht, zeker als je even je hoofd naar binnen steekt in de tempel van Sri Veeramakaliamman. Een paar dagen geleden mochten we trouwens nog meevieren met de Deepavali, een Indische religieuze feestdag die in Singapore meetelt als officiële feestdag - we waren zaterdagavond te gast in het huis van de vriendin van Tom, samen met een 10-tal andere expats. Zoals je ziet, lopen ook in de futuristische MRT ("Mass Rapid Transit", de metro van Singapore) soms buitenlanders rond. En van bovenop de toren van het Swissôtel zie je containerschepen uit de hele wereld aanschuiven om hun goederen in de haven van Singapore te mogen lossen.




Vanuit Singapore zijn we trouwens ook nog even naar het buitenland gegaan. Om te ontsnappen aan de hectische drukte in de metropool zijn we voor twee nachten gaan uitrusten in het Bintan Lagoon Resort in Indonesië, op 45 minuten varen van Singapore. We hadden gehoopt om op eigen houtje op stap te kunnen gaan in de omgeving van het hotel, maar dat bleek niet echt een haalbare kaart - het hotel was omringd met regenwoud, de dichtstbijzijnde stad lag op anderhalf uur per taxi... Het zwembad was het enige alternatief :-)


En we kunnen het niet laten... Hieronder nog even een foto van onze persoonlijke favoriet zoals we hem enkele dagen geleden in de Night Safari zagen hangen...

1 opmerking:

  1. Toch geen zwarte vleermuis op een zwarte achtergrond zeker ;-)
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen