zondag 4 april 2010

Flora en fauna

Eindelijk mag ik ook eens iets schrijven op de blog (Thomas is nogal een pietje precies wat “zijn” blog betreft dus als er schrijffouten in staan, als de text net niet het goeie formaat is of net niet genoeg gecentreerd is, sorry! ;-)

Na onze fantastische wandelingen in Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon zijn we doorgereden naar een van de zogezegde mooiste nationale parken van Australië, Kakadu NP. Jammergenoeg hebben we er niet veel van gezien want het is hier namelijk het einde van het natte seizoen maar nog net niet het droge seizoen waardoor bijna alle wegen afgesloten zijn door overstromingen, zelfs met een 4x4 geraak je er niet. Dus dan hebben we maar een boottochtje gedaan wat enorm de moeite was en een kleine wandeling naar sites met rock-art. Echt indrukwekkend maar ik denk dat er nog zoveel ander moois daar te zien is... misschien in een ander leven!

Litchfield National park vonden we eigenlijk leuker, watervallen, rotsen en swimmingholes zonder krokodillen! Zalig om nog eens te kunnen zwemmen in deze hete temperaturen.

Na Litchfield NP zijn we doorgereden naar Darwin, waar het jammergenoeg nog heter was dan in het centrum van het land...Darwin is een klein en niet zo gezellig stadje waar niet al te veel te beleven valt dus hebben we voornamelijk in het zwembad gezeten op de camping samen met onze Nederlandse vrienden Rob en Lon. (ah en ik ben ook gebeten door een possum! Of genibbled zoals ze hier zeggen – kviel bijna van mijn stoel!)

Ondertussen zijn we alweer 2000 km verder en zitten we aan de westkust in het mooie dorpje Broome. Een verademing om nog eens een gezellig stadscentrum te zien, mooie stranden en het magische verschijnen van de volle maan wat men hier staircase to the moon noemt. Helaas mogen we hier nog steeds niet zwemmen, niet door de krokodillen maar door de dodelijk kwallen zoals die aan het begin van onze reis in Queensland, dus gaan we morgen en overmorgen nog 1400 km verder naar het zuiden rijden tot in Ningaloo reef waar we een paar dagen gaan snorkelen! We kijken er al naar uit want het is hier werkelijk bloedheet, overdag is het ongeveer 38 graden met een vochtigheidsgraad van eind in de 70 maar gelukkig koelt het 's nachts af tot 25 a 30 graden (een lachertje dus met als gevolg veel slapeloze en zweterige nachten).

Ah en vooraleer jullie denken dat jullie van ons vanaf zijn, zeven juni komen we terug! Voor de liefhebbers van spandoeken en welkomstkransen, zonder vertraging komen we rond 11 uur aan vanuit Heathrow in Zaventem ;-)

Broome

Staircase to the moon
Geikie Gorge
Donde esta Wally?
The nibbling possum
Thomas en de termietenhoop
En nog een beetje flora, fauna en cultuur voor de liefhebbers...
















2 opmerkingen:

  1. nibbled door een possum? klinkt niet echt als iets om jaloers over te zijn! Wat een goed nieuws dat jullie 7 juni thuiskomen! Kan ik eindelijk beginnen aftellen. Hou 19 juni dan ook alvast maar vrij! Geniet nog van jullie prachtige reis. Dikke zoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wuensche aus die Toskanei von der Killepitsch und seine Eega.

    BeantwoordenVerwijderen