woensdag 16 december 2009

Brisbane - light at the end of the tunnel

Tijd voor een hoop foto's. Ondertussen is hier in Brisbane alles okee, 't is te zeggen... De bus heeft een stevig onderhoud gehad ('t was blijkbaar nodig) en Els haar nieuwe camera is morgen eindelijk hersteld (twee weken gewacht, pfff). Mijn computer had een nieuw klavier moeten krijgen maar die interventie is uitgesteld omdat de benodigde stukken pas na Kerst beschikbaar zijn; en ondertussen is mijn batterij ook overleden, dus vanaf nu gebruiken we El Mac alleen nog als we ergens stroom hebben. En last but not least... Els is antibiotica-gewijs aan het recupereren van de operatieve verwijdering van een abces op haar oor. Maar we blijven lachen - weliswaar een beetje groen. (Zou dat met Kopenhagen te maken hebben?)

Soit, we hebben ondertussen wel ruim de tijd gehad om Brisbane en omgeving te verkennen: over en weer cruisen in de CityCat over de gracieuze Brisbane River, een uitgebreid bezoek aan de indrukwekkende GOMA (Gallery Of Modern Art) waar net de prachtige Asian Pacific Triennal was geopend (de mega-hagedis is géén kunstwerk) en een dagje naar de mysterieuze Glasshouse Mountains...



Met Louise en de tweeling (Billy en Miller) zijn we naar het Lone Pine Koala Sanctuary gegaan; en met Andrew naar een optreden van Animal Collective en gisteravond naar de voetbalmatch Brisbane Roar vs. North Queensland Fury, de derby tussen de twee belangrijkste teams van Queensland - ís dat overigens wel een derby als de stadia ongeveer 1800 kilometer van elkaar verwijderd liggen? De kleurenpracht in het gigantische SunCorp Stadium (waar normaal gezien tot 52.000 mensen naar rugby komen kijken) gaf mij het gevoel dat ik naar AS Roma zat te kijken, maar Andrew sloot zich aan bij tientallen andere Liverpool-supporters, die in grote getale kwamen kijken naar hún idool, Robbie "God" Fowler, een paar maand geleden als fin de carrière schnabbelaar aan de slag gegaan bij de NQ Fury. Dat de einduitslag 2-0 was en het een zekere Sergio Van Dijk was die scoorde maakte dus eigenlijk niet zo veel uit :-)

8 opmerkingen:

  1. Alles ziet er prachtig uit,maar zonder een dokter en (hopelijk) een goeie apoteker waar ook ter wereld tegen te komen ,is de reis toch niet kompleet voor jou!
    Wieze

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heyop,

    Dat het abces voorgoed absent mag wezen! Sterkte! En verder nog vele mooie impressies toegewenst. Stino x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Mates,

    Knappe foto's! Verzorg Els maar heel goed en probeer toch te genieten van de eindejaarsperiode!

    Veel liefs uit het besneeuwde Zedelgem!

    G,H en S.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. foto's zijn prachtig! tis meegenieten (lees: jaloers zijn)! kerst en oudjaar vieren onder een stralende zon, wat wil een mens nog meer..?! (voor Els zal dit wss zijn: snel genezen :p)

    enjoy life!

    veel liefs van ons 'blokkend' studentje!
    tach xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook nog kerstgroeten vanuit een meer dan aangenaam Oeganda waar je op en doordeweekse woensdag onder de leeuwen door kan rijden, tussen de olifanten, en de rest van de flora en fauna (hippo's, buffels etc) zich niet te veel van jouw aanwezigheid aantrekt. Dan nog even vermelden dat de mensen vriendelijk zijn, het eten goed te doen, en de pintjes een halve liter zijn en 35 cent kosten, wat wil een mens nog meer ...
    grtz, Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey, eventjes moeten bijlezen maar het ziet er nog altijd prachtig uit. Natuurlijk kan er niets tippen aan het huidige belgische weer. Sneeuw, regen, koud, grijs , alles waar ik van hou.
    Begin toch een beetje jaloers te worden. Maar ja geen tijd om na te denken hé. Examens op komst dus afleiding genoeg.
    Mocht ik geen tijd meer vinden alvast een goe nieuw jaar .
    Grtz

    Wouter

    BeantwoordenVerwijderen
  7. groeten vanuit de karekietstraat.Tante Griet en Ronny DW kijken over de schouder mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey daar,

    Leven jullie nog?
    Ik begin een beetje ongerust te worden...
    Hopelijk tot binnenkort!

    Dikke kussen

    Kim

    BeantwoordenVerwijderen